Erasmus semester dagboekje 5: januari 🇬🇧
Edinburgh, studie afronden en veel afscheid nemen

Tijdens mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik een semester in het buitenland. Mijn keuze viel op de University of Sheffield in het Verenigd Koninkrijk, waar ik mijn Engels wilde verbeteren en vakken journalistiek volgde. Uiteraard was er ook tijd voor veel avonturen, nieuwe plekken en nieuwe mensen. In dit dagboekje neem ik je mee in mijn vijfde en laatste maand in Engeland: januari 2016.

Essays afronden

Gelukkig nieuwjaar! Of moet ik “gelukkige kater” zeggen? De eerste anderhalve week van het jaar stonden in het teken van studeren. Na een leuke tijd in Londen en fijne feestdagen moesten die essays toch echt geschreven worden, zodat ik mijn studiepunten haalde dit semester. Verder stond er een afternoon tea op de planning, waarbij we onbeperkt thee mochten drinken. Op tien januari was mijn essay af en daarna stond er iets leuks op de planning…

Edinburgh

Vier huisgenoten en ik gingen samen naar Edinburgh, een zes uur durende busreis bij ons vandaan. Ons hostel bleek super te zijn, we aten burgers en gingen daarna drankjes doen. We hadden niet het beste weer tijdens onze trip, maar we probeerden er wel het beste van te maken. In Edinburgh zagen we Calton Hill, bezochten we het National Museum of Scotland, het kasteel op de heuvel, Camera Obscura en de National Gallery of Scotland. Eén dag gingen we naar Portobello, een mooi plaatsje aan de kust net buiten Edinburgh. Gek om midden in de winter op het strand te wandelen. We hadden leuke avonden in pubs en op de ene huisgenoot na met wie we nog niet eerder op reis waren geweest, waren we een goed op elkaar ingespeeld team. Bij terugkomst in Sheffield – na vijf dagen – brak ik iemands hart een klein beetje.

Tentamen

Bij terugkomst had ik mijn tentamen voor mijn vak Engels voor buitenlandse studenten. Het was moeilijker dan gedacht en achteraf dronken mijn studiegenootjes en ik ons verdriet weg met koffie. Ook hadden we ons eerste afscheidsfeestje in huis voor een huisgenoot die vertrok en schreef ik mijn laatste essay voor het semester af. Dat betekende dat ik nog ruim een week zonder verplichtingen in Engeland had. 

Chatsworth

’s Avonds keek ik Pride and Prejudice, om zo geheel in stemming naar Chatsworth te gaan de volgende dag. Helaas konden we het landhuis niet van binnen bekijken, maar van buiten hadden we prachtige uitzichten. Vervolgens namen we de bus naar Bakewell, een schattig dorpje in het Peak District.

Afscheid nemen

De laatste week nam ik talloze keren afscheid van mensen. We hadden afscheidsetentjes, afscheidsfeestjes en bijna iedere dag knuffelden we een andere huisgenoot voor vertrek. Ook gingen we eindelijk met de paternoster in de Arts Tower. Op mijn laatste avond (en officieel de laatste avond van het semester) gingen we uit eten (hele pittige burgers, ik herinner me het nog goed) en daarna gingen we nog één keer naar Poptarts, de leukste avond in de Student’s Union. Ik voelde me zo nostalgisch en kon echt wel huilen (maar deed het niet) wanneer ik aan alle mooie herinneringen van het semester dacht. Ik sliep twee uren om vervolgens de trein te nemen naar het vliegveld. Het prachtige avontuur kwam tot een einde en ik ben heel heel heel dankbaar voor deze ervaring.

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *