Erasmus semester dagboekje 3: november 🇬🇧
deadlines, veel regen, vriendin op bezoek en pikachu

Tijdens mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik een semester in het buitenland. Mijn keuze viel op de University of Sheffield in het Verenigd Koninkrijk, waar ik mijn Engels wilde verbeteren en vakken journalistiek volgde. Uiteraard was er ook tijd voor veel avonturen, nieuwe plekken en nieuwe mensen. In dit dagboekje neem ik je mee in mijn derde maand in Engeland: november 2015.

Na de vreselijke kater van ons Halloween huisfeest, bracht ik nog anderhalve dag door met mijn ouders die bij me op bezoek waren in Sheffield. Mijn ouders waren nog maar net vertrokken of het was tijd voor de volgende sociale activiteit: de verjaardag van een huisgenootje, die we vierden met een pub quiz en een diner. Ook kwam Guy Fawkes Night eraan, waar ik hoge verwachtingen voor had met veel vuurwerk en vuurkorven. Mijn huisgenoten en ik wandelden helemaal naar de top van een heuvel om dit spektakel te zien, maar… er viel niets te zien. Ik zag letterlijk één vuurpijl de lucht in gaan. Zo jammer van de moeite die we hadden genomen om in de kou de heuvel op te lopen.

Liverpool

Op zaterdagochtend stond ik vroeg op om naar Liverpool te gaan met een vriendin. Het regende cats and dogs en de vriendin vergat haar ticket voor de bus, waardoor de dag stressvol begon. Druipend nat kwamen we net op tijd aan bij de bus, maar wel mét ticket deze keer. Gelukkig klaarde het enigszins op toen we koffie (salted caramel cappuccino, zo lekker) dronken. We gingen met de veerboot om de stad vanaf het water te bekijken, wandelden door het centrum en bezochten de gigantische kathedraal. Daar beklommen we de toren om de stad ook vanuit de lucht te bekijken. (Hebben we nu elk perspectief gehad?) De dag eindigde in het museum, voordat we weer met de bus naar huis moesten.

Studeren

Je zou bijna denken dat ik nooit studeerde wanneer je deze verhalen leest, maar dat is niet waar. Het viel reuze mee en ik had niets te klagen, maar soms moest er wel iets gebeuren. Ik bracht vrijdag de dertiende, net als de rest van de week studerend door. Ik moest twee essays schrijven voor maandag en het lukte me om dit voor het weekend af te krijgen. Waarom ik zo vroeg klaar was? Omdat een vriendin uit Nederland bij me op bezoek kwam in Sheffield. Zo leuk om haar te zien!

Manchester

Ze bleef de hele week en hoewel ik naar college moest, brachten we ook tijd samen door. Ik liet haar de stad zien, nam haar mee naar een feest in de Student’s Union, we vierden een verjaardag van een inofficiële huisgenoot met lasagnes en we brachten avonden kletsend in de keuken door. Ook gingen we een dag met de trein naar Manchester, waar het helaas veel regende. De dag was daarom gevuld met warme koffies en kunstgalerijen. ’s Avonds gingen we naar de bar van het Hilton hotel, helemaal bovenin het hoge gebouw. De warme chocolademelk was aan de prijzige kant, maar het uitzicht was dat dubbel en dwars waard.

Cambridge

Ik had geen tijd om verdrietig te zijn over het vertrek van de vriendin, want er stond meteen een nieuwe dagtrip op de planning, Cambridge. Spoiler: het was geen groot succes. We kwamen laat aan omdat een aantal mensen niet vroeg genoeg uit bed waren gekomen voor de bus, waardoor het King’s College al gesloten was en we geen kans hadden om dit te zien. Verder was “gesloten” het thema van de dag en herinner ik me nog steeds – vijf jaar later – hoe koud ik het had die dag. Ach, niet alle tripjes kunnen even leuk zijn.

Newcastle

We konden bijna niet bijkomen van Cambridge, want de volgende dag gingen we al op het volgende tripje naar Newcastle. De uitzichten vanaf de bruggen waren echt fantastisch daar, zeker met de ondergaande zon. We bezochten het kasteel, een kerk en de kerstmarkt. Ik had een heerlijke wafel en zag een axolotl in het museum. Op de terugweg probeerde ik mijn Spaanse huisgenoot wat Nederlands te leren, wat erg grappig was.

Birmingham

Ik had een drukke week, omdat ik veel studiedingen in moest halen nadat de vriendin op bezoek was geweest. ’s Avonds dronk ik veel thee met mijn huisgenoten, keek ik Netflix en ging ik naar sportlessen, maar overdag stond in het teken van studie. Gelukkig kwam daar op zaterdag verandering in met een tripje naar Birmingham. We hadden zeer slecht weer, waardoor we vooral gingen winkelen en minder van de stad zagen dan ik hoopte. Ik slaagde in het kopen van een blouseje wat ik nu – vijf jaar later – nog steeds graag draag. Na een regenachtige dag, gingen we ’s avonds naar Poptards, een feest in de Student’s Union. Er was muziek van de 50’s tot de 00’s en ik ging op de foto met Pikachu. 

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *