Erasmus semester dagboekje 2: oktober 🇬🇧
vier verschillende dagtripjes, fresher’s flue en Halloween feest

Tijdens mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik een semester in het buitenland. Mijn keuze viel op de University of Sheffield in het Verenigd Koninkrijk, waar ik mijn Engels wilde verbeteren en vakken journalistiek volgde. Uiteraard was er ook tijd voor veel avonturen, nieuwe plekken en nieuwe mensen. In dit dagboekje neem ik je mee in mijn tweede maand in Engeland: oktober 2015.

De maand begon met een nieuwe hobby. Ik ging voor het eerste naar de trampoline club en vond het erg leuk. Ik wilde altijd al trampolinespringen doen als sport, maar in Groningen was daar geen vereniging voor. Mijn semester in Engeland leek me het perfecte moment om deze hobby eens uit te proberen. Verder begon de maand ook met een family dinner en een internationaal feest in de Student’s Union. Ik vind het nog steeds bijzonder dat dit gebouw van de universiteit twee clubs en bars in de kelder heeft. Helaas was dit ook het moment waarop ik de “fresher’s flue” kreeg – een griep die de nieuwe studenten aan het begin van het semester oplopen.

Nottingham

De fresher’s flue had er goed ingehakt de afgelopen dagen en ik had vooral hoestend en proestend op bed gelegen. Op zondag was het tijd voor ons eerste dagtripje naar een andere stad: Nottingham. Vanuit de Student’s Union konden studenten voor een klein bedrag tickets voor de bus kopen om naar andere steden te gaan. Je gaat met een hele groep in de bus, maar wat je in de stad doet mag je helemaal zelf weten, zolang je maar weer op tijd bij de bus terug bent. In Nottingham zagen we Wollaton Hall en het Deer Park. Vervolgens gingen we ook het centrum van Nottingham in, wat ik eerlijk gezegd niet heel bijzonder vond.

Whitby

Het weekend erop was het tijd voor een tweede dagtripje. Op zaterdag bezochten we het prachtige plaatsje Whitby, gelegen aan de Engelse kust. Dit was een van de meest verrassende plekken die ik bezocht tijdens mijn semester in Engeland. Ik had geen hoge verwachtingen en wist niet zo goed waar ik eigenlijk naartoe ging, maar vond het echt fantastisch. We wandelden door het authentieke kustdorpje, aten op het strand, bezochten de abdij en wandelden over het strand. Zo’n fijne herfstdag!

Week vol rampen

Op maandagochtend op een geheel onredelijke tijdstip (8 uur) begon het brandalarm luid te rinkelen. En als ik luid zeg, bedoel ik echt heel luid. Al mijn huisgenoten en ik stonden voor de deur in onze pyjama’s terwijl binnen nog één iemand zich in de douche verstopte tijdens deze (aangekondigde) brandoefening. Eén huisgenoot had zelfs zijn warme mok thee mee naar buiten genomen. De volgende dag besloot mijn huisgenoot – met gebrek aan ervaring met voor zichzelf zorgen – om mijn plastic bord te gebruiken om iets op te warmen in de oven. Je kunt het je voorstellen: plastic en de oven zijn geen goede combinatie. De keuken stond blauw van de rook en mijn bord was langzaam aan het wegsmelten in de oven. Zucht.

Lincoln

Op een mooie donderdagavond besloten een aantal vrienden en ik om lid te worden van de fotografieclub en dus gingen we naar de eerste bijeenkomst. (Bekentenis: hoewel ik lid werd van de vereniging ben ik er nooit meer terug gekomen, oeps.) Vervolgens gingen we naar een huisfeestje, waar ik vroeg naar huis ging omdat die vervelende griep er nog steeds was. Gelukkig ging het op zaterdag beter, want toen stond een dagtripje naar Lincoln op de planning. Ik bezocht het kasteel, wandelde over de kasteelmuren, bezocht het centrum en dronk heerlijke warme chocolademelk.

York

Tijdens de week hielp ik mee op de Global Opportunities Fair, waar ik Nederland vertegenwoordigde. Ik had een aantal leuke gesprekken met studenten en hoop dat ik iemand geïnspireerd heb om ook in het buitenland te gaan studeren. Samen met een vriendin ging ik naar een balletvoorstelling gebaseerd op het boek 1984 van George Orwell. Het was leuk om het theater van Sheffield van binnen te zien en er werd mooi gedanst. Op zaterdag maakten we wederom een tripje, naar York deze keer. Ik was helemaal verliefd op die stad. We bezochten de kathedraal, liepen door de smalle straatjes en wandelden over de stadsmuren. York was echt een van mijn favoriete steden waar ik tijdens mijn semester in Engeland ben geweest.

Halloween

In de week voor Halloween kwamen mijn ouders aan in Sheffield. Ze waren een aantal dagen bij me op bezoek en dus bracht ik tijd met ze door. Tijdens mijn vrije uurtjes in de avonden probeerde ik mijn huisgenoten zo goed als het ging te helpen met de voorbereidingen voor ons Halloween huisfeest. We hadden een hoop vrienden uitgenodigd en het was zo’n leuke avond! Misschien wel mijn favoriete feest van het semester. Alle huisgenoten en ik waren verkleed als een eng Disneyfiguur – ik was Belle. Voor het feest waren we druk met verkleden, make-uppen en alles klaarzetten. Onze favoriete mensen kwamen op bezoek, we dronken en praatten, ik eindigde om half vijf op de bank die gek genoeg in de gang stond in plaats van in de woonkamer. Je kunt het misschien al raden, maar de volgende dag was net iets minder leuk dan de avond van het feest. Oh, en wat vinden jullie van mijn “enge” spin Frank?

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *