Weekdagboekje 41 ☾ naar Appingedam, (te) vaak uit eten en veel gezelligheid

Net als vorige week, schrijf ik ook nu mijn weekdagboekje vanuit Nederland. Geen foto’s van Spaanse natuur en stranden deze week dus, maar ‘gewoon’ Nederlandse kiekjes. Hoewel de uitzichten hier gewoner voelen, simpelweg omdat ik ze gewend bent, kijk er toch anders naar nu ik dit minder vaak zie. Grachten met woonboten, prachtige herenhuizen en uitgestrekte landschappen met mist in de ochtendzon – ook niet verkeerd om naar te kijken 😉 Lees verder »

Weekdagboekje 40 ☾ twee dagen Spanje en weer in Nederland (Groningen + Amersfoort)

Het weekdagboekje begint deze keer met twee dagen Spanje en bestaat verder vooral uit Nederlandse avonturen. Ik ging maar liefst twee keer uit eten (één keer in Spanje en één keer in Nederland), begon met online Spaans lessen aan de universiteit en genoot ervan om weer even in Nederland te zijn. Zo was ik in het centrum van Groningen te vinden en bracht ik een halve dag door in Amersfoort. Er staan je een hele hoop typisch Nederlandse foto’s te wachten! 😉 Lees verder »

Weekdagboekje 12 ☾ begin van de lente, terug naar Spanje en opening tentoonstelling

Het is officieel lente en ik moet zeggen, daar word ik erg blij van. Ik zie steeds meer lentebloemen tussen het gras, in de bomen en langs de weg. De natuur wordt weer wakker en ik merk dat het me energie geeft. Zeker nu de klok weer een uur vooruit gezet is en de dagen nog langer zijn – het is tot bijna negen uur ’s avonds licht hier. De afgelopen week begon in Nederland en eindigde thuis in Spanje, met een aantal tussenstops. Zo had ik een reisdag van bijna zestien (!) uur en bracht ik het weekend aan de kust door, onder andere om de opening van een tentoonstelling van mijn vriend te zien. Lees verder »

Weekdagboekje 11 ☾ een weekend storyweaven in Antwerpen

Ik begin dit weekoverzichtje met een moment op zondagmiddag, wat de week eigenlijk heel goed samenvat. Ik zat met zes andere mensen in een kring en voor ons lagen een heleboel Dixit kaarten*. We moesten er één kiezen die beschreef hoe we aan het weekend begonnen en één die beschreef hoe we ons toen – op zondagmiddag – voelen. Als eerste kaart koos ik een soort gekke stoommachine waar allemaal schaapjes uitkomen: de afgelopen twee weken zaten vol met sociale activiteiten en reizen, waardoor het een beetje veel voelde om nog een heel weekend sociaal te doen. De tweede kaart was een ballerina in het rood die op een meer danste: dat stond symbool voor het verhaal dat ik dat weekend weefde. Want dat is waar ik je in dit weekdagboekje mee naar toe wil nemen, naar een weekend storyweaven in Antwerpen. Lees verder »

Weekdagboekje 10 ☾ jarig, Chef’Special live zien en nog véél meer leuks

Vanuit het raam op de eerste verdieping zag ik net een grote hond poepen tussen de gezellige lentebloemen die je op de foto hierboven ziet en daar moest ik om lachen, dus dat leek me een mooi moment om aan mijn weekdagboekje te beginnen. Want wat een week was vorige week! Voor mijn doen zat de week echt bomvol – zo vol dat ik er bijna een beetje tegenop keek terwijl het juist allemaal leuke dingen waren. Dat viel in de praktijk gelukkig mee en ik genoot vooral van al het leuks. Lees verder »

Dagboekje december 2021 ☾ reisje naar Madrid en eindelijk weer in Nederland

Ik miste de old school dagboekjes die ik schreef toen ik ergens tussen de 18 en 20 was en daarom is de categorie terug op mijn blog. Inmiddels schrijf ik alweer een halfjaar maandelijks een dagboekje op mijn blog en daarmee is dit nummer zes! December was (of is, want dit komt op de één na laatste decemberdag online) een drukke maand en ik was veel onderweg. Ik begon de maand met een paar dagen in Madrid en vlak daarna vertrok ik naar Nederland voor twee en een halve week. Inmiddels ben ik net weer in Spanje en keert de rust begin 2022 hopelijk weer terug. Ik waarschuw je maar vast: er komen heel veel (leuke) foto’s aan! Lees verder »