Minimalistischer leven ⋆ wat ik kocht in de herfst van 2021

Het is helaas officieel winter, maar dat betekent wél dat ik mijn aankopen van de herfst met jullie kan delen. Ik vind minimalisme een interessant onderwerp en probeer dan ook zo weinig mogelijk onnodige spullen te kopen. In de praktijk betekent dat dat ik spullen koop die ik of nodig heb of waarvan ik vind dat ze echt waarde toevoegen aan mijn leven. Aan het eind van de zomer deelde ik mijn eerste “wat ik kocht”-stukje en dat waren verrassend weinig spullen. Ik gaf al – met een cliffhanger – aan dat dat in de herfst waarschijnlijk anders zou zijn. Hoe dat komt? Omdat ik in oktober verhuisde en dus best wat dingen nodig had. Lees verder »

Mijn capsule wardrobe met 25 items voor de winter van 2021/22 ❄️

Na een maandje proberen in de herfst, is het deze winter tijd voor mijn eerste échte capsule wardrobe waar ik het daadwerkelijk drie maanden mee moet doen. In plaats van exact met de seizoenen van de kalender mee te gaan, heb ik besloten dat mijn capsule wardrobe voor de winter van 2021/22 geldt voor de maanden december, januari en februari. Ik denk dat het op deze manier beter overeenkomt met het weer en zo dus makkelijker gaat zijn om de juiste items te kiezen. Ben je niet bekend met het fenomeen capsule wardrobe? Ik schreef eerder over het wat en waarom van de capsule wardrobe. Lees verder »

Mijn capsule wardrobe met 25 items voor de herfst van 2021 🍂

Oké, ik geef het toe: we zijn al halverwege de herfst en dan kom ik nog eens aanzetten met mijn capsule wardrobe voor dit seizoen. Die capsule wardrobe stelde ik niet eens aan het begin van de herfst samen, maar pas eind oktober. Hoewel ik dus een beetje aan het valsspelen ben, wil ik toch mijn capsule wardrobe voor de herfst van 2021 met jullie delen. (Positief gezien: dan kan ik deze eerste keer even oefenen met anderhalve maand in plaats van drie.) Ik selecteerde 25 kledingstukken die ik dit seizoen mag dragen en (ver)stopte mijn andere kleding in een koffer in de kast.
Lees verder »

Minimalistischer leven ⋆ wat ik kocht in de zomer van 2021

Minimalisme is een onderwerp waar ik al jarenlang geïnteresseerd in ben. In mijn studententijd kwam ik voor het eerst met deze levensstijl in aanraking en het fascineerde me mateloos, al die mensen die met bijzonder weinig spullen door het leven gingen. Ik keek urenlang video’s op YouTube, las blogs over minimalisme en begon het concept langzaam op mijn eigen leven toe te passen. Dit betekent niet dat ik geen spullen heb of maar met heel weinig leef, maar wel dat ik bewust nadenk over de dingen die ik verwelkom in mijn leven. Dat is namelijk wat minimalisme voor mij is: bewust consumeren en alleen spullen kopen die ik écht nodig heb of waar ik plezier uit haal.
Lees verder »