Minimalistischer leven ⋆ wat ik kocht in de winter van 2021/22

De winter zit erop (hoera!) en dat betekent dat ik mijn aankopen van het afgelopen seizoen met jullie kan delen. Ik probeer de principes van minimalisme in mijn leven toe te passen, wat betekent dat ik minder producten koop, maar vooral dat ik bewust omga met spullen. Ik denk goed na over aankopen en koop alleen dingen die ik écht nodig heb of die waarde toevoegen aan mijn leven. Al eerder deelde ik wat ik kocht in de zomer en wat ik kocht in de herfst; deze keer is het tijd voor de winter 2021/22 editie.

In mijn “wat ik kocht in de winter van 2021/22” lijstje vind je de niet-essentiële aankopen van het afgelopen seizoen terug. Uiteraard kocht ik ook etenswaren, toiletartikelen, schoonmaakproducten, etc. Die producten zijn niet interessant voor deze categorie, want minimalist of niet (en ik zie mezelf niet eens als een minimalist) – iedereen heeft eten nodig.

Het lijstje van afgelopen winter:

  • Eind van de herfst bestelde ik een nieuwe bullet journal, nadat ik een hele mooie had gezien online. De levering duurde nogal lang en dus kwam mijn nieuwe vriendje pas in de winter aan. Ik vind de journal nog steeds prachtig en gebruik hem al meerdere maanden.
  • Onze plant was al een tijd dakloos (potloos?) en daar kwam eindelijk verandering in. Hij kreeg een mooie witte pot en staat nu te stralen in de woonkamer.
  • Onze tv is niet zo modern en dus moesten we altijd de laptop met een kabel aan de tv aansluiten om iets te kijken en dat was niet optimaal. Daarom kochten we een stickje om onze domme tv smart te maken*. Een handige en voordelige manier om te kunnen Netflixen, YouTuben en internetten op de tv.
  • Ik wilde een aantal dingen scoren voor mijn lentegarderobe en ging daarvoor naar Vinted. Ik kocht een rood blouseje en een donkergroene rok, waar ik erg blij mee ben. De korte broek die ik bestelde zag er op de foto’s erg goed uit, maar bleek in het echt iets te kort te zijn. Ik weet nog niet of ik dat creatief op kan lossen of dat ik het broekje opnieuw probeer te verkopen.
  • Ik had jarenlang een klein tasje waar precies een telefoon en een portemonnee in paste, wat ik altijd gebruikte voor uitgaan. Het tasje ging zo’n twee jaar geleden kapot en sindsdien had ik geen nieuwe meer gekocht. Na lang zoeken vond ik een zwart exemplaar dat oké (lees: niet heel lelijk) was en dus ging ik ervoor. 
  • In februari begon ik met mijn Spaans lessen en daarvoor had ik een lesboek nodig. (En ik betaalde voor de cursus zelf, maar dat valt dan weer niet onder materiële zaken.)

Vond je het leuk om mijn aankopen van de winter te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie. 

3
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

 1. Altijd leuk om te lezen! 🙂 De tekening van je bloesje ziet er erg leuk uit, ben benieuwd om ze in’t echt te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.