Een update halverwege: mijn doelen voor 2022 🌟

Het liefste zou ik nu roepen “bizar dat we al halverwege het jaar zijn”, “de tijd gaat zo snel” en “hoe is de langste dag van het jaar alweer voorbij?!”, maar die clichés kan ik beter voor me houden denk ik. Daarnaast is het dertig graden buiten en heb ik niet de energie om te roepen of te klagen. Hoe dan ook, het is een feit dat het juli is en dat we over de helft van het jaar zijn. Een goed moment om eens te kijken hoe het met mijn doelen voor 2022 gaat. 

🌟 Meer routine in mijn leven

Als ik deze update een maand geleden had geschreven, was de enige routine in mijn leven chaos geweest (ietwat dramatisch en hoogst overdreven uitgedrukt, maar echt routine had ik niet). Sinds twee weken lukt het opeens wel en ik weet zelf niet zo goed hoe het komt, maar ik hoop het vast te kunnen houden. De gewoontes die ik wil hebben en de dingen die ik dagelijks wil doen, lukken eigenlijk allemaal goed, behalve het lezen. Maar goed, ik heb nog zes maanden om ook daar wat aan te doen.

🌟 Mijn Spaans verbeteren

Het verbeteren van mijn Spaans gaat de goede kant op. Ik ben inderdaad taallessen gaan volgen en heb inmiddels mijn B1-niveau examen gehaald en ben van plan om in de herfst door te gaan met B2-niveau lessen. Ik oefen trouw iedere dag met Duolingo en heb het gevoel dat mijn begrip van de taal steeds beter wordt. Mijn doel om vaker Spaans te spreken met mijn vriend is er wat bij ingeschoten en ik zou in het algemeen meer moeten oefenen met spreken. Verbeterpuntje voor het komende half jaar.

🌟 Meer bewegen

Het meer bewegen gaat tot nu toe met wat ups en downs, al zit ik op het moment wel echt in een up. In het begin van het jaar deed ik de 30 day yoga challenge precies zoals ik me had voorgenomen, maar het doen van krachttraining kwam er eigenlijk niet van. Daarom heb ik mezelf twee en een halve week geleden voorgenomen om een nieuwe challenge aan te gaan, deze keer met dagelijkse workouts. Inmiddels heb ik (bijna) dagelijks vijftien tot twintig minuten krachttraining gedaan en dat is een fijne manier om er weer in te komen. Iets wat ik wel consistent deed de afgelopen maanden was lange wandelingen maken.

🌟 Mijn blog nóg leuker maken

Of mijn blog leuker is geworden dit jaar? Ik hoop het, haha. Ik heb mijn lay-out veranderd aan het begin van het jaar, ben weekdagboekjes gaan schrijven en heb regelmatig twee stukjes per week online gezet. Hoewel dit een doel was, is dit niet iedere week gelukt en eerlijk gezegd vind ik dat oké. Liever niet twee stukjes online, dan stress. Verder heb ik verschillende dingen gedaan om mijn blog interactiever te maken. Schrijven in het Nederlands helpt al en ik krijg eigenlijk altijd lieve reacties (dankjulliewel <3), je kunt onder ieder stukje op het hartje klikken en ik experimenteerde met polls en andere interactieve plugins. 

🌟 Freelance projecten

Ik werk als freelance tekstschrijver en communicatie-expert en dat gaat op het moment goed. Ik werk nog steeds voor dezelfde bedrijven als vorig jaar en heb daar inmiddels ook één nieuwe opdrachtgever bij. Ik ben dus halverwege mijn doel om voor twee nieuwe opdrachtgevers te werken. Ik ben ook begonnen met een van de creatieve projecten, maar ik houd nog even voor me wat het precies is. Het maken van een website voor mezelf als freelancer heb ik nog niet gedaan en eigenlijk ben ik ook niet meer van plan om dat te doen. Ik heb het idee dat er betere manieren zijn om opdrachtgevers te vinden, dus dat vind ik zonde van mijn tijd. 

En dan nog even over mijn kleinere doelen voor 2022:

  • Iedere maand een boek lezen: ik ben halverwege het vierde boek, dus dat gaat nog niet denderend.
  • Zes keer geld doneren aan een goed doel: ik heb twee keer geld gedoneerd, dus ik loop bijna op schema.
  • Meer van Galicië en Spanje zien: ik heb een aantal nieuwe plekken in Galicië bezocht, maar niet in andere delen van Spanje gereisd.
  • Een fotorolletje volschieten met de camera van mijn opa: hier is tot nu toe 0,0 vooruitgang.
  • Het appartement knusser maken zodat het écht als thuis voelt: voor zover mogelijk in een huur appartement is dat al vrij goed gelukt.

Vond je het leuk om deze update te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief. En vergeet vooral niet om een vraag of opmerking in te sturen voor de Q&A 🙂

9
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. On a roll dus, wat fijn om te lezen! Ik herken me stiekem ook echt in de doelen die je voor jezelf gesteld hebt EN hoe die doelen gaan. Zo heb ik ook de ene maand een fijne routine, terwijl de andere maand echt volledig chaotisch voelt. En ik heb ook de 30 day yoga challenge gedaan in het begin van het jaar, maar ben het daarna ook weer ‘kwijtgeraakt’. Leuk om dit zo te lezen – dat helpt mij ook weer om er met wat nieuwe inspiratie en motivatie naar te kijken. Zo zitten we in hetzelfde vakgebied en vind ik het echt heel leuk om te lezen dat het zo goed gaat met het freelancen! Ik doe dat (nog!) niet, maar kan daar af en toe wel van dromen stiekem. Anyways: ik vind je blog er heel leuk uit zien en hoop dat je dit lekker vol gaat/blijft houden (: Liefs!

 2. Herkenbaar van die routine en het sporten. Ik denk gewoon dat het er soms echt het moment niet voor is en dan kom je weer in een periode terecht waarin het beter gaat. Alles gaat in golven 🙂 Fijn om je update te lezen. Ik moet er ook maar weer eens een schrijven.

  • Klopt, motivatie vinden is niet altijd makkelijk! Nu heb ik dus wel motivatie, maar het is zo ongelooflijk heet dat het me al een paar keer heeft tegengehouden (maar gelukkig niet iedere keer), haha.

 3. Lekker bezig hoor!
  Dat met die camera gaat ook nog wel lukken denk ik.

 4. Nou dat gaat de goede kant op Linda! Wat een mooie doelen ook 🙂 Sommige dingen zijn ook echt herkenbaar. Vooral het sporten en meer routine. Wat goed dat je een nieuwe opdracht hebt, gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.