Minimalistischer leven ⋆ wat ik kocht in de herfst van 2021

Het is helaas officieel winter, maar dat betekent wél dat ik mijn aankopen van de herfst met jullie kan delen. Ik vind minimalisme een interessant onderwerp en probeer dan ook zo weinig mogelijk onnodige spullen te kopen. In de praktijk betekent dat dat ik spullen koop die ik of nodig heb of waarvan ik vind dat ze echt waarde toevoegen aan mijn leven. Aan het eind van de zomer deelde ik mijn eerste “wat ik kocht”-stukje en dat waren verrassend weinig spullen. Ik gaf al – met een cliffhanger – aan dat dat in de herfst waarschijnlijk anders zou zijn. Hoe dat komt? Omdat ik in oktober verhuisde en dus best wat dingen nodig had.

Hieronder zie je mijn “wat ik kocht in de herfst van 2021”-lijstje. Dingen waar ik wel geld aan uitgaf, maar die niet in mijn lijstje terugkomen: etenswaren, toiletartikelen, schoonmaakproducten, etc. Logisch lijkt me. Ook cadeaus tel ik niet mee, want die zijn niet voor mezelf.

Oké, bij deze is het tijd voor *tromgeroffel* mijn aankopen van deze herfst:

  • Laten we groots beginnen, namelijk met de grootste aankoop van deze maand: mijn nieuwe bureaustoel. Onze eetkamerstoelen zitten prima voor een half uur of een uur, maar om er nou de hele dag op te werken… Daarom bestelde ik een bureaustoel in lichte, neutrale kleuren die goed bij de rest van de woonkamer past.
  • Er staan een aantal elektrische, huishoudelijke apparaten in het lijstje deze keer. Zo kochten we een stofzuiger, want die was niet in het appartement aanwezig. Een staafmixer bleek onmisbaar met mijn liefde voor soep en ik kocht een klein koffiezetapparaat voor mezelf.
  • In het appartement was een dekbed aanwezig, maar onze dekbedovertrekken hadden een ander formaat. Het paste dus niet en daarom kocht ik een dekbed voor vier seizoenen.
  • De laatste dingen in dit lijstje in de verhuiscategorie zijn allemaal kleine items. Zo kochten we twee planten, een cactus, een aantal kaarsen en een prikbord. Ook voor de keuken schaften we een aantal dingen aan: bakjes om eten in te bewaren, een snijplank, messen, vershoudclips, een steelpan. En vast nog wel wat kleine dingen die me nu niet meer te binnen schieten.
  • In de herfst vond er ook een tragische gebeurtenis plaats: mijn schattige berensloffen waren echt kapot nu. Na lang zoeken vond ik nieuwe berensloffen, maar stiekem waren de oude toch leuker. 
  • Ik kocht tweedehands een warme trui voor de herfst en winter. Ik ben er helemaal blij mee en het was waarschijnlijk mijn meest gedragen kledingstuk van de herfst.
  • Blijkbaar kocht ik veel sokken. Eerst zes paar lage sokken op de markt, omdat bijna al mijn paren inmiddels gaten hadden. Daarna impulsief drie paar hogere sokken (die ik niet echt nodig had) met daarop taco’s, frietjes en wolken. Eigenlijk wilde ik alleen de taco’s, maar wat kun je doen tegen een 2+1 gratis aanbieding?
  • Ik bestelde nieuwe vitaminepillen die ik als vegetariër slik, zoals B12 of D.
  • In Madrid kocht ik twee postkaartjes voor mijn steeds groter wordende postkaartencollectie.
  • Als laatste kocht ik een paar creatieve spullen: een waterverfpallet met 24 kleuren, markeerstiften en een gouden pen.

Het is best een langere lijst geworden dit seizoen, maar met een verhuizing heb je gewoon best wel wat dingen nodig, zelfs wanneer je in een gemeubileerd appartement trekt. Ik denk dat mijn lijstje voor de winter weer een stuk korter zal worden, maar dat lees je over drie maanden!

Vond je het leuk om mijn aankopen van de herfst te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

3
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Oeh ik wil in 2022 ook minder spullen kopen, wat leuk om dat per seizoen bij te houden! Wel een goede denk ik 🙂 (of sowieso om het bij te houden haha, denk dat ik nog wel zal schrikken)

 2. Minder kopen is moeilijker dan je denkt. Maar ik merk wel dat ik steeds minder wil en hoef. Eigenlijk is investeren in dingen die tijd besparen me nu het meeste waard. Maar een goede staafmixer en warme sloffen zijn on-ont-BEER-lijk. (ha. 😉 )

 3. Ik vind dit leuk om te lezen 🙂 Ik wil het volgend jaar ook beter bijhouden.
  Die berensloffen vind ik wel super schattig! En die huishoudelijke apparaten en je bureaustoel zijn wel noodzakelijk vind ik. Wij kochten in november ook een bureaustoel voor mij omdat we er maar 1 hadden en nu vaak met 2 thuiswerken. (hij is ook roze :D)

 4. Leuk om te lezen wat je allemaal hebt gekocht! Ik wil in 2022 ook echt minderen met nieuwe spullen kopen, dus ben ook van plan het bij te gaan houden. Ik vind je nieuwe berensloffen trouwens echt zo leuk!

 5. Ah wat leuk om te lezen wat je allemaal gekocht hebt deze herfst. Ik probeer ook steeds minder te kopen én dan met name minder kleding. Ik wil het in 2022 ook weer beter bij gaan houden :). Oh ja, de berensloffen zijn trouwens heel cute!

 6. Leuk om te lezen, minder kopen ben ik nog niet zo heel goed in. Misschien wat voor 2022..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.