Terug van weggeweest & life update ✨

Welkom terug! Alhoewel: ik weet niet of ik dat tegen jou zeg of voornamelijk tegen mezelf. Ik ben dit jaar namelijk niet bepaald consistent geweest in het schrijven van stukjes voor mijn blog. In juli verschenen er welgeteld twee stukjes en die van daarvoor dateren uit februari. Hoog tijd voor een update dus. Mocht je hier al langer komen, dan valt het je misschien ook op dat dit mijn eerste stukje in het Nederlands is. Meer daarover later, dus lees vooral verder!

Blog by Linda

Mijn blog lijkt nu een beetje op deze dode vis: er gebeurt niets meer. Ik wil daar verandering in brengen en mijn plezier in het bloggen terug vinden. Me niet druk maken over statistieken en over of de content wel leuk genoeg is, maar gewoon schrijven over wat ik leuk vind. 

Daarnaast is het je misschien ook opgevallen dat dit stukje niet in het Engels is zoals voorheen. Ik heb besloten dat ik vanaf nu in het Nederlands ga schrijven op mijn blog. Ik kan zo makkelijker mijn creativiteit kwijt in woorden. Ik hoop dat ook dit helpt om mijn blogplezier terug te vinden.

Even voorstellen

Ben je nieuw hier? Dan heet ik je van harte welkom en wens ik je veel leesplezier op mijn blog. Ik zal me even voorstellen:

Ik ben Linda, een 26-jarige Nederlandse chick die in Spanje woont. Ik verhuisde in 2020, midden in een pandemie. Op mijn blog deel ik mijn avonturen en hoe ik mijn weg als freelance content creator in Galicië probeer te vinden.

In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen in de natuur, doe ik creatieve dingen en lees ik boeken. Ik houd van Pringles, schrijven, fotografie en schattige dierenvideo’s. 

» meer over mij

Hoe gaat het?

Wat lief dat je het vraagt. Het korte antwoord is dat het goed met me gaat. Mijn werk als freelancer bevalt me goed, mijn Spaans wordt langzaamaan iets beter en ik kan mijn weg hier redelijk goed vinden.

Dit weekend waren mijn eerste vakantiedagen en daar keek ik enorm naar uit. Hoewel ik hier en daar wel eens een vrije dag heb gehad sinds ik als freelancer begon in februari, heb ik geen ‘normale’ vakantie gehad. Die vrije dagen gingen altijd gepaard met werk inhalen op andere dagen en ik merkte dat ik écht toe was aan vakantie. Gelukkig kan ik hier de komende twee weken van genieten!

Lange zomerdagen

Ik werd gewaarschuwd voor slecht weer in Galicië en het klopt ook wel dat het in de winter behoorlijk grijs is en veel regent. Ook in de lente en zomer zijn er grijze dagen en weken geweest, maar ik moet zeggen dat het me ontzettend meevalt.

Er zijn zóveel heerlijke zomerdagen met temperaturen boven de twintig graden en in mijn vrije tijd heb ik hier zoveel mogelijk van genoten. De mogelijkheden om te zwemmen zijn enorm hier. Zo zwom ik in natuurlijke zwembaden en in de oceaan vanaf verschillende stranden. Heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.

Klein reisje

Hier in Galicië hadden we veel te maken met plaatselijke lockdowns en we mochten meerdere keren het dorp niet verlaten zonder geldige reden. En dat wekenlang. Toen we eind mei wél het dorp uit mochten, maakten mijn vriend en ik hier dankbaar gebruik van. We gingen een weekendje naar Santiago de Compostela.

We hadden heerlijk weer, genoten van lekker eten en lange wandelingen. We gingen naar een mooi park, bezochten een museum en slenterden urenlang door de stad. Zo fijn dat gevoel van vrijheid! 

Groter reisje

Eind juni maakte ik een iets groter reisje: ik ging voor het eerst sinds mijn emigratie terug naar Nederland! Het liefst was ik al eerder terug gegaan, maar met alle maatregelen was het behoorlijk lastig. Ook nu moest ik me voor vertrek uit Spanje laten testen met een (mega dure) PCR test en voor de terugkomst deed ik een (gratis!) antigen test. 

Het was het gedoe waard. Het was zo fijn om mijn familie en vrienden weer even te zien en in een land te zijn waar ik precies weet hoe de dingen werken. Dingen die zo vanzelfsprekend zijn in je eigen land kosten tien keer meer moeite en energie in het buitenland. Overdag werkte ik, maar ’s avonds en in de weekenden deed ik allerlei leuke dingen met vrienden en familie.

Ik at meerdere keren met vriendinnen, bracht een hele middag en avond op verschillende terrasjes door en ik ging lekker uit eten met lieve mensen. 

Met mijn ouders ging ik een dag naar Borkum, waar we van een heerlijke zomerdag mochten genieten. We aten een heel groot ijsje en ontdekten het eiland. Het voelde alsof ik op vakantie was die dag. Ook bezochten we familie in Duitsland, maakten we wandelingen en gingen we de stad in.

De tweeëneenhalve weken vlogen voorbij en begin juli was ik weer in Spanje.

De komende twee weken

De komende twee weken staan er gelukkig positieve dingen voor de deur. Ten eerste heb ik nog vakantie en komen mijn ouders bijna. We verblijven anderhalve week in Santiago en daar heb ik zin in. Lekker toerist spelen in een stad die ik inmiddels al een klein beetje ken, maar waar ik nog een hoop nieuwe dingen kan ontdekken.

Daarnaast ben ik morgen ook eindelijk aan de beurt voor mijn eerste vaccinatie. Ik had nooit gedacht dat ik zo naar een prikje uit kon kijken.

Tot snel! 

6
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

5 reacties

  1. Wat leuk om te lezen. Het is alleen maar goed om soms even afwezig te zijn op social media. Ik merk zelf dat het soms best veel energie kost en voel ook vaak een druk om te blijven posten. Maar dat is niet haalbaar. En dan kan je beter af en toe wat schrijven of posten. Zo blijft het ook leuk.

  2. Well hello, welkom terug! Ofja, moet eigenlijk “aangenaam” zeggen, ik kende het hier nog niet maar ben alleszins benieuwd naar al dat leuks waar je over wil schrijven!

  3. Hoi! Ik kende je nog niet maar ik kwam via de blog van Audrey op die van jou terecht en toen heb ik je met terugwerkende kracht gestalkt tot aan deze post. Ik ben gek op Spanje én net als jij freelancer, dus ik blijf je volgen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.