Bullet journal setup + doelen voor november 2021 🖌

Al eerder bracht ik de old school maandelijkse dagboekjes terug op mijn blog en ik wil hetzelfde doen voor de bullet journal setups. Al sinds mijn tienerjaren houd ik creatieve dagboeken bij, die ik destijds versierde met plaatjes uit tijdschriften, geprinte foto’s, tekeningen en quotes. Toen ik rond mijn twintigste voor het eerst van de bullet journal hoorde was ik meteen verkocht: de gestipte pagina’s zijn perfect voor zowel creatieve invullingen als voor recht geschreven teksten. Ik deelde vaak mijn opzet voor de nieuwe maand op mijn blog en dat ga ik vanaf nu weer maandelijks (🤞) doen. Vandaag zie je mijn bullet journal setup voor november 2021 met daarin ook mijn doelen voor de maand.

Maandoverzicht

Iedere maand in mijn bullet journal begint met een kalender – die zie je op de foto bovenaan dit stukje. Voor iedere dag van de maand maak ik een klein vierkantje, waarin ik “bijzondere” gebeurtenissen noteer. Wanneer ik dan door mijn dagboek blader, zie ik in een oogopslag wat ik in een maand heb meegemaakt: ergens iets eten of een drankje doen, een lange wandeling langs de rivier of een bezoek aan een museum. Vaak heb ik het gevoel dat ik weinig heb meegemaakt in een maand, maar deze pagina helpt me altijd herinneren aan de leuke activiteiten.

Rondom de blokjes teken of waterverf ik altijd iets, over het algemeen zijn dat landschappen gebaseerd op foto’s. Voor november koos ik een heuvelachtig landschap waarin de bomen beginnen te verkleuren. Het lettertype voor de maand is retro met kleine pixels – je kent het misschien nog wel uit oude computerspelletjes.

Trackers

In mijn bullet journal setup voor november volgt na de maandkalender een pagina voor trackers. Hier heb ik een habit tracker om gewoontes of activiteiten bij te houden en een mood tracker om bij te houden hoe ik me voel. Voor de gewoontes zet ik een stipje per dag; bijvoorbeeld, voor ‘werken’ staat er dan van maandag tot en met vrijdag een stipje en in het weekend niet. Iedere dag beoordeel ik mijn humeur van ++ tot — en zo kan ik aan het eind van de maand een grafiekje maken. In november houd ik de volgende gewoontes bij: Spaans oefenen, lezen, naar buiten gaan, sporten, yoga, bloggen, werken.

Ik heb even snel geschetst hoe dat er ongeveer uit kan zien:

Vooruitblik: doelen voor november

De laatste pagina van mijn bullet journal setup voor november is een vooruitblik. Op deze pagina stel ik mijn doelen voor de maand, noteer ik verbeterpunten ten opzicht van de vorige maand en schrijf ik op waar ik naar uitkijk. Omdat ik (bijna) iedere dag mijn trackers invul, zie ik mijn doelen ook regelmatig voorbij komen en is het makkelijk om ze te onthouden tijdens de maand.

🔥 Top drie doelen voor november
1) iedere dag mijn werk voor 18:00 uur afronden
2) af en toe ook op zondag een stukje op mijn blog plaatsen
3) hoofdstukken uit mijn Spaanse lesboek herhalen

🚀 Wat ik in november anders wil doen
Minder uitstelgedrag tijdens mijn werk, zodat ik eerder op de middag klaar ben.

✨ Hoe ik me in november wil voelen
Productief

🎓 Wat ik in november wil leren
Ik wil mijn Spaanse grammatica verbeteren, zodat ik minder lang hoef na te denken over – bijvoorbeeld – vervoegingen van werkwoorden.

⏩ Waar ik naar uitkijk
Mijn nieuwe stad beter leren kennen en de mooie herfstkleuren van november.

Wanneer ik mijn bullet journal setup voor december deel, zal ik terugblikken op deze doelen en horen jullie hoe het is gegaan. Vond je het leuk om mijn bullet journal setup voor november te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

11 reacties

 1. Wat leuk om te zien! Ik heb een aantal jaar een bullet journal bijgehouden maar merkte dat ik eigenlijk te perfectionistisch was, ieder ‘foutje’ vond ik verschrikkelijk en dan wilde ik direct opnieuw beginnen. Zo ging er veel te veel tijd inzitten en had ik er geen plezier meer in, echt jammer. Vind het heel leuk om jouw journal te zien, november ziet er echt leuk uit!

  • Oh, daar kan ik me wel in herkennen! Voorheen kon ik ook wel twintig keer opnieuw met een pagina beginnen, omdat er één kleine imperfectie was, maar gelukkig maakt het me nu niet meer zoveel uit. Ik vind bijvoorbeeld zelf die oranje boom niet zo goed gelukt, maar ja, dat is dan maar zo 😉

 2. Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd maar oprecht heerlijk om bij anderen te zien 😍.

 3. Oh zo leuk om te zien! Ik hou van dit soort posts. Ik heb lang zelf een bujo gehad maar gebruik het ook al lang niet meer. Ik vond die spreads maken wel altijd leuk maar deed er dan vervolgens vaak niets meer mee, haha :p Wat ik nu eigenlijk nog heb is een habit tracker in een notitieboekje waar ik ook andere dingen in schrijf (maar geen planning ofzo, daar heb ik een agenda voor).

 4. Altijd leuk om bullet journals bij andere mensen te zien, heerlijk creatief.
  Als de kleine wat relaxter gaat worden met slapen dan wil ik het ook weer gaan oppakken.

 5. Ik gebruik mijn bullet journal anders. Geen tekeningetjes, geen trackers; het is een productiviteitstool voor mij. Mijn creabea gevoel kan ik dan weer kwijt in mijn happy planner, waar ik bijna niks aan afsprakenin bijhoud.
  Ik heb een 6 maanden overzicht (meestal) en dan een dag-journal. Elke dag hou ik bij wat ik deed of wat ik die dag wilde doen (en soms zet ik erbij waarom het niet lukte om alles te doen wat ik wilde). Ik plan er dus niet echt mee: ik hou daglijstjes bij.

 6. Ohhh ik word heel blij van bullet journal trackers! Ik heb er zelf geen tijd meer voor om het bij te houden maar vind het wel nog steeds heel leuk om in de journals van anderen te kijken 🙂 Vind jij het ook altijd zo fijn om een nieuwe maand te starten erin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *