Lievelings / januari 2018

Januari zit erop, de eerste maand van het jaar is alweer voorbij. In mijn vorige stukje vertelde ik al dat ik 2018 tot nu toe best wel een leuk jaar vind. En dat vind ik nog steeds! Deze keer deel ik mijn lievelings van januari, mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Dat kan echt van alles zijn: van films tot gebeurtenissen, van liedjes tot recepten. Je kan op bijna alle dingen klikken, mocht je meer willen weten.

  • Het liedje Dark Horse van Devin Dawson.
  • De Netflix serie The End of the F***ing World. Over James, die vrij zeker weet dat hij een psychopaat is, en over Alyssa, een rebels meisje uit zijn klas. Samen lopen ze weg van huis, hij om haar te vermoorden, zij op zoek naar avontuur.
  • Als vrijwilliger bij het museum werken. Ik leer allemaal nieuwe dingen en allemaal nieuwe mensen kennen. Leuk!
  • De film Manchester by the Sea. Over Lee, die worstelt met zijn verleden en opeens voor zijn neefje moet zorgen na het overlijden van zijn broer, en over Patrick, het neefje dat probeert om te gaan met de dood van zijn vader.
  • Mexicaans eten bij Four Roses met lieve vriendinnen. Hoef ik eigenlijk niet veel meer over te zeggen, want Mexicaans eten zegt al genoeg.
  • Het liedje Sick Boy van The Chainsmokers.
  • Deze bietenrisotto uit de Allerhande, vet lekker. Tip: voeg pinda’s of pecannoten toe!
  • Het spelletje Beverbende. Een beetje tactiek en een beetje geluk, duurt niet te lang en is niet moeilijk.
  • Muziekjes luisteren op Eurosonic Noorderslag. Want live muziekjes zijn altijd leuk.
  • Het boek Forest Dark van Nicole Kraus. Over de 68-jarige Jules, die een metamorphose ondergaat en probeert al zijn bezittingen weg te geven, en over Nicole, die haar man en kinderen achterlaat om van haar schrijversblok af te komen. Beide verhalen leiden naar Tel Aviv, naar het Hilton hotel om precies te zijn.

Wat zijn jouw lievelings van januari?

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *