Een weekend in Antwerpen (+ mini city guide)

Afgelopen weekend was ik in Antwerpen, voor de tweede keer in mijn leven. Beide keren heb ik me verbaasd over het prachtige historische centrum en het schrille contrast met de wijken daarbuiten. In het het centrum geniet je van de gezellige terrasjes en mooie gevels. Buiten het centrum zie je iemand hardhandig gearresteerd worden door politie en zijn de gebouwen een stuk minder charmant. Afgelopen weekend had ik met drie Erasmus buddies halverwege Groningen en Luxemburg afgesproken, oftewel in Antwerpen. Mijn camera bleef dit weekend thuis, dus de foto’s zijn van mijn eerste bezoekje in een zonniger seizoen. Lees verder voor mijn favoriete Antwerpen foto’s en ultieme tips!

De laatste foto is wel van afgelopen weekend, kijk ons blij zijn vanaf hoog boven de stad met flikkerende lichtjes op de achtergrond. Op vrijdag hadden we enorm veel geluk met het weer, het was een heerlijk zonnige dag. De zaterdag compenseerde dit met een hele hoop regen, dus de helft van onze tijd brachten we etend en winkelend door. Twee keer naar Antwerpen heeft gezorgd voor een lijstje met favoriete plekjes en dit verslag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder. Here we go:

  • Museum aan de Stroom: niet voor het museum, maar voor het uitzicht vanaf het dakterras. Het dakterras is gratis toegankelijk en de tiende verdieping wordt bereikt met een hoop roltrappen, ideaal voor panorama-liefhebbers met een hekel aan wenteltrappen. Dankzij de ruime openingstijden kun je zowel overdag als ’s avonds van het prachtige uitzicht genieten.

  • Désiré de Lille: schijnt de beste wafels van Antwerpen te hebben en ik moet zeggen dat ik erg tevreden was.

  • Ellis Gourmet Burger: liefde voor de burgers van Ellis, een burgerrestaurant op meerdere plekken in Antwerpen en ook in Nederland. Direct naast het Museum aan de Stroom is een vestiging en dus de ideale combinatie met een mooi uitzicht over de stad. Zowel de gewone als vegetarische burgers zijn yum, net als de frietjes en Vedett.

  • FOMU: het fotomuseum is ideaal voor de fotoliefhebber. Het museum heeft wisselende exposities, dus waarschijnlijk hangt het deels daarvan af of het leuk is, maar ik vond het erg mooi anderhalf jaar geleden.

  • Le Pain Quotidien: hier zou ik dan ook meteen het gelijknamige ontbijt willen adviseren, met allerlei broodjes, zoet beleg, verse jus en een cappuccino. Serieus, ik zat zo vol dat ik bij het avondeten nog steeds nauwelijks trek had. Volgens mij zit het op meerdere plekken in Antwerpen, in ieder geval één keer vlak bij het station.

  • Ringz & Thingz: hoewel deze winkel voor de helft uit gekke verkleedspullen bestaat, gaat het hart van iedere minimalistische sieraden liefhebber hier harder kloppen. Zoveel simpele oorbellen van zilver voor een mooie prijs!

  • Vlaeykensgang: deze “geheime” gang is toegankelijk via een een verstopt poortje aan de Oude Koornmarkt 16 en is idyllisch met de vele planten en mooie muren. Vooral op zonnige dagen een aanrader.

Dit waren een aantal misschien minder voor de hand liggende dingen om te doen in Antwerpen. Natuurlijk gaan niet voor niks veel mensen een dagje winkelen in Antwerpen, de stad is hier namelijk uitermate geschikt voor. De Meir is de grote winkelstraat met een hoop bekende winkels en ook in de zijstraten in het centrum zijn een hoop leuke kleding- en boekenwinkeltjes. Het historisch centrum zelf en de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal zijn daarnaast vanzelfsprekend een bezoek waard.

Boekenlegger op de permalink.

2 reacties

  1. Toevallig ben ik me net aan het oriënteren voor een weekendje Antwerpen. Ik twijfelde nog een beetje of ik niet voor Maastricht zou gaan maar ik denk dat de keuze wel gemaakt is haha. Heb je misschien nog goede hotel tips?

    • Ik heb een keer in het Antwerp Student Hostel geslapen. Ze hebben wel tweepersoonskamers, maar het blijft natuurlijk wel een hostel.. Dit keer sliepen we in City Apartments Antwerp. Was heel geschikt voor vier personen, maar ik weet niet hoe dat met andere aantallen zit. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *